Unimog U20

unimog-u20_282_2

Tehnički podaci i uputstva U20

Tehnički podaci i specifikacije...

Kontakt

Agro-grom d.o.o.
Samobor, Perkovčeva 88
Tel. 00385 1 3366 179
Fax. 00385 1 3364 606
Zastupanje, prodaje, servisiranje, rezervni dijelovi, savjetovanje

"Unimog U 20"

PDF Ispis E-mail
UNIMOG-U20


Kompaktan. Povoljan. Pravi Unimog.

Nastavljamo s idejom Unimog vozila. Nastavljamo njihov razvoj. S jednim jasnim ciljem:

 • izgradnju iznenađujuće kompaktnog i nezamislivo povoljnog nosača oruđa težine 7,5 tona – 8,5 tona
 • za posebne namjene u komunalnim djelatnostima
 • za specijalne zadaće u vrtu i poljoprivrednim površinama
 • za tvrtke i obrtnike, kao idealni nadomjestak u voznom parku

To je za njega pravi izazov. Cilj smo postigli. Novi Unimog U20 je stigao! Jedno vozilo, a u potpunosti Unimog.

Koncepcija vozila - Stvorena za komunalna dvorišta.

Unimog U20. U potpunosti Mercedes-Benz Unimog. Ali u drugačijoj dimenziji. Još kompaktniji. S još manjim međuosovinskim razmakom. Povećana mogućnost zakretanja vozila. Prepooznatljivo na pri pogled: njegova velikovolumenska kabina. Unutarnja izvedba vozila: velika visokovolumenska kabina s preglednom komandnom pločom. Kao što smo rekli, jednostavno Unimog.

unimog_u20_650Unimog U 20 - Kompaktni omjeri vozila

Unimog U20 je kompaktni i pokretljiv nosač oruđa s pogonom na sva četiri kotača u klasi nosivosti od 7,5 / 8,5 tona. Opisano u brojkama to bi značilo:

 • Širina: 2,15 m
 • Visina: 2,7 m
 • Međuosovinski razmak: 2,7 m
 • Krug okretanja: 12,8 m

Iznimno mali krug okretanja od 12,8 m , vozilo raspolaže s iznimno dobrom nosivošću na prednjoj osovini. Na temelju toga ima mogućnost najboljeg pozicioniranja oruđa. Čak i na zatvorenim površinama, uskim površinama, uskim mostovima, na prometnicama.

u20_polumjer_okretanja U20_PREDNJI_NOCAC_ORUDJA_210 UNIMOG_U20_USKI_PROLAZ
VIDEO VIDEO VIDEO

Kabina vozača

Prepoznatljiva na svakom koraku; funkcionalna, kompaktna kabina vozača. Mogućnost otvaranja ulaznih vrata do čak 90 stupnjeva - prednja ogledala i zadnji pregled smanjuju mrtvi kut pri uporabi oruđa, pocinčani okviri vozila omogućavaju i daju najbolju zaštitu u zimi. Vozilo raspolaže individualnim podesivim volanom, pregledno poredani upravljački elementi na srednjoj konzoli, 3 udobna sjedala i integrirano profesionalno upravljanje oruđima putem joy-stick ručica za rad. Jednim se pogledom uvjerite da je na osnovi udobnosti kompaktni Unimog U20 puno veći i u ovoj kategoriji najbolji!

u20_kabina_unutrasnjost310 u20_kabina_otvarenje_vrata310
VIDEO

Fleksibilnost

Kompaktna kabina zahtjeva malo prostora – i tako ostavlja velik prostor za veliki tovarni sanduk ili različite ugradnje i nadogradnje oruđa. Od ralice za snijeg i posipača do stroja za čišćenje korova, od utovarne dizalice do sitnilice drva, od čistilice do plivajuće grede, od prednje četke za čišćenje do stroja za pranje. Enormna fleksibilnost koja osigurava prvorazrednu kvalitetu vozila. Praktičnost: Po želji ćete dobiti Unimog U 20 s već unaprijed ugrađenom multifunkcionalnim spremnikom za priključno oruđe. Tako su primjerice kašika, manji priključni alati, lanci za snijeg i ostala pomoćna sredstva za rad spremljeni u navedenom spremniku te su korisniku dostupna u svako doba.

u20_kutija_za_alat_210 unimog_u20_u_voznji unimog_u20_terenska_voznja
VIDEO VIDEO VIDEO

Pravi Unimog - Sve što usavršava jednog pravog Unimoga

Izvanredna fleksiblinost i pojednostavljeno korištenje vozila već godinama u tvrtci Mercedes-Benz-Unimog stoje na prvom mjestu. Bez "ili" i "ali". Vjerujte da vas ovakvo vozilo ne stoji više od jednog visokokvalitetnog komunalnog traktora.

u20_kosnja_cestarija_650U20 kao visokokvalitetni komunalni traktor

Udobnost vožnje

Bez obzira da li se radilo na snijegu, mokrom ili blatnom terenu sa Unimog U20 uvijek dođete do cilja. Unimoga U20 ima stalni pogon na sva 4 kotača, portalne osovine za veći klirens spiralne opruge za izvrsnu stabilnost. ABS i ALB za sigurnost kao i jednostruke gume za visoku trakciju kod malog broja okretaja. Vaša dodatna prednost vezana uz Unimog U20: Zahvaljujući Euro 4-motorima s novim BlueTec sistemom (od 2009. godine Euro 5) Unimog U20 ispunjava sve propisane europske zahtjeve koje čine idealan radni učinak.

UNIMOG_U20_PORTAL_AXLES_2102 u20_portal_axels_bluetec5

u2_motor_210


VIDEO VIDEO VIDEO

Nosač oruđa

Mercedes-Benz Unimog je od početka kao jedan kompromis stvorio radno, vučno vozilo s kojim ćete profitirati. U svakom pogledu i kod svake uporabe oruđa, bez obzira da li su priključeni uređaji ili upravljani putem joy-sticka u kabini vozila. U20 je izvaredna radna jedinica koja nam cijelu godinu pruža i daje višestruke mogućnosti primjene, od zimske službe preko košnje do profesionalnog čišćenja, kao i prijevoza.

unimog_U20_prikljuci_310 unimog_U20_prikljucni-kardan_310
VIDEO

Kompetencija sistema rada

DaimlerChrysler već desetljećima intenzivno surađuje s najboljim proizvođačima priključnih oruđa. Na temelju toga pronalazimo najbolja riješenja prilagođena svakom korisniku. Kao i novi Unimog U20. Prilagođava se svim priključnim alatima – sve je razrađeno do najsitnijeg detalja. Vaš Unimog poslovni partner Vam pruža samo najbolje usluge među kojima se svrstava primjerice servis i održavanje vozila kao i financiranje te kreditiranje istog.

Gospodarstvo

Zimska djelatnost

Stalni pogon sva četiri kotača, ABS kočioni sistem, po potrebi rad s lancima na sva 4 kotača. Unimog U20 vam pruža idealan rad s ralicom, čistilicom snijega i rasipačima soli. Idealno za rad na manjim površinama. pojačane baterije vam osiguravaju još dulji radni učinak i pri minus temperaturama.

U20_ZIMSKA_SLUZBA_650U 20 izuzetno čest u upotrebi u cestarskim djelatnostima i zimskom čišćenju snijega i zasipavanju solju

Košnja

Svejedno da li obavljate košnju na brdovitim ili ravnim terenima – Unimog U20 vam pruža idealno rješenje prilagođeno svakoj situaciji. Hidrauličke spojke za kopčanje priključnih alata je označeno po boji i broju. Posebno funkcionalno: Plivajući položaj se može uključiti putem pojedinačnog ventila. Posebno jednostavno: Električno upravljanje hidrauličkog sistema putem joy-stick ručice. Ostale prednosti košnje: odgovarajući klima uređaj, zračni filter.

u20_kosnja_cestarija_310 u20_kosnja_cestarija_2_310
U20 kao visokokvalitetni komunalni traktor VIDEO

Utovar i transport

Unimog U20 nudi jedno snažno vučno vozilo na svojoj strani. Nosivost mase do 11,2 tone. Mogućnost kretanja vozila do 89 km/h. Zahvaljujući ABS i ALB sistemu Unimog U 20 vam pruža dodatnu sigurnost tijekom utovara i prijevoznih poslova. Koncepcija vozila prilagođena je europskim normama vožnje.

S pomoću ugrađene dizalice samostalno sposoban za utovarne poslove

Čišćenje

Jako onečišćeni vozni trak, cesta ili putevi. Unimog U20 sve dovodi u red. Sa svojim jakim prednjim kardanom pogoni više modernih uređaja za čišćenje. Snažna visokotlačna pumpa garantira brzo i učinkovito čišćenje i pri najvećim onečišćenjima. Za skladištenje vode ugrađen je spremnik na tovarnom sanduku. Čista stvar.

Rezerve snage

Unimog U20 je dan i noć za Vas na osovinama. I u iznimnim situacijama kao poplava ili odron odmah je tu kad ga hitno trebate; točno u kriznom području. U brdima ili na čišćenju – sa kranom ili utovarivačem, pumpom za vodu, generatorom za struju ili vitlom – sa konceptom nosača oruđa U20 je pripremljen za sve vrste i jednostavno svemoćan.

u20_unimog_prolaz_kroz_lokvuUnimog U 20 - Predviđen za svakodnevni i cjelodnevni naporan rad

Koncept nosača oruđa

 • Velika fleksibilnost na malim prostorima.
 • Sakupljanje snijega, košnja, čišćenje i prijevoz. Pred vama se nalazi puno posla – započnite ih!
 • Unimog U20 višenamjensko je vozilo a prilagođava se svim radnim izazovima.

 

Koncept šasije

Bazirano na cjelogodišnjoj upotrebi U20 profesionalni nosač oruđa, ima uzdužnu ljestvastu šasiju. Ona dozvoljava direktnu i jednostavnu ugradnju postojećih ili novokoncipiranih oruđa. Integrirani nosaći predodređeni za ugradnju ili nadogradnju daju dodatnu sigurnost i od većih naprezanja.

Uzdužna ljestvasta šasija

Ugradno – nadogradna mjesta

Sva nadogardna mjesta dozvoljavaju nadogradnju Unimoga U20 sa puno različitih oruđa. Na prednju ploču za prihvat ralice, kosilice cestovnih rubova, čistoća kanala ili usitnjavanja biljnih ostataka. Sa zadnje strane nadogradni prostor za zadnji kran, zadnji podizni uređaj.

Dolazi još i bolje.

Sa ili bez tovarnog sanduka još jedan dodatni nadogradni prostor sa trostrukom mogučnošću čine U20 još fleksibilnijim. Tovarni sanduk se može odvojiti od podiznog cilindra za prihvat još težih tereta.

u20_kacenje_prikljucnih_strojeva_mogucnostiMultifunkcionalnost sa više priključnih točaka čini Unimog U 20 savršenim rješenjem za mnoge primjene